"Peakokad koolis" on Eesti Peakokkade Ühenduse ja Maaeluministeeriumi koostöös sündinud projekt, mille käigus Eesti peakokad külastavad põhikoole kõikjal Eestis. Peakokad viivad läbi kokandustunde 6.-9. klassi õpilastele ja kokkavad koos lastega ning tutvustavad toiduvalmistamise põhitõdesid. Projekti raames valmivad retseptid, mis sisaldavad ka õppevideoid, https://www.eestitoit.ee/et/peakokad-kooli-0link opens on new page (Allikas: https://chef.ee/peakokad-koolis/link opens on new page)
Meie kooli külastas ja lapsi õpetas Juhan Heinsalu, kes on Tallinna restoran Mimosa peakokk ja omanik. Osa sellest toredast päevast said 5., 6., 7. ja 9. kl õpilased.
Peakoka juhendamisel valmis 3 erinevat toitu: lahtine kalapirukas https://www.eestitoit.ee/et/lahtine-kalapirukaslink opens on new page, kanafrikadellisupp https://www.eestitoit.ee/et/kanafrikadellisupplink opens on new page ja mahlane rukkijahuvaht https://www.eestitoit.ee/et/mahlane-rukkijahuvahtlink opens on new page. Laste hinnangul oli põnev tund ja uudsed toidud. Frikadellisupp söödi täiesti ära, kalapirukas oli 7. kl õpilaste lemmik ja rukkijahuvaht lõpetas piduliku söögi. Katsime ka pidulikult laua, millele pühendus just Sandra-Marie kogu südamega:). Aitäh kõigile!
Kokal olid abiks õp Siiri ja Innar